Katariina Heikkinen

KATARIINA HEIKKINEN

VIINIT

"Koutsien viinimestari"


KOUTSIN TARINA

”Kata tuli mukaan Koutseihin suosittelijoiden kautta, ja niitähän riitti! Sommelierina Kata vastaa jämptillä ja asiantuntevalla tavalla Koutsien viiniasiantuntijuudesta sekä valmentaa uusia tulokkaita. Kata on tunnettu perusteellisesta työskentelytavastaan, jolla pureutuu asiakkaan tarpeisiin ja haasteisiin. Tämä perusteellisuus teki minuun suuren vaikutuksen! Hänellä on nimittäin todella selkeä, mutta lempeän opastava ote valmentamiseen. Kata valmentaa sekä verkossa että kasvotusten!”

Markus Apuli, Koutsit Group Oy
 

KOKEMUS KENTÄLTÄ

 

"Jo nuoresta pitäen ravintolamaailma on kiehtonut minua. Matkani ravintola-alalle alkoi 15-vuotiaana, kun sain kesätöitä alan yrityksestä. Alun perin mielenkiinto lähti liikkeelle ruoasta ja sen valmistamisesta, mutta pian yhtälöön liittyivät myös hyvät juomat, ruoan ja juoman yhdistäminen sekä hyvien asiakaspalvelukokemusten luominen. Työkokemusta olen vuosien varrella kerryttänyt niin keittiön puolella, kokouspalveluiden ja perhejuhlien järjestämisen parissa kuin salissakin. Varhaisessa vaiheessa kuvaan tulivat myös viinit. Rakastan viiniä, sillä se on monipuolinen ruokajuoma, joka voi nostaa koko ravintolakokemuksen aivan uudelle tasolle. Viinien maailma on valtava ja niistä oppiminen on koko elämän mittainen polku. Viinien nauttimisen pitää olla hauskaa, turhan ryppyotsaisuuden saa mielestäni heittää romukoppaan!

Viinimestarikoulutuksen myötä lisäsi tietouttani viineistä hurjasti. Sitä kautta sain laajennettua myös kontaktejani alan ihmisiin. Nykyisessä työssäni ravintolan vuoropäällikkönä pääsen edelleen toteuttamaan viinien ja ruoan yhdistämistä, valitsemaan viinejä listalle sekä suosittelemaan asiakkaille sopivia viinejä. Ne ovat työni suola. Viinit ovat kuitenkin ala, jossa ei ikinä ole valmis. Vaikka kuinka opiskelisi, tietoa löytyy aina lisää. Viiniala on myös alati muuttuva: uusia viinialueita nousee maailmankartalle, viininvalmistustavat kehittyvät, tietous lisääntyy jatkuvasti ja trendit muuttuvat. Vapaa-ajalla seuraan alaa Internetin ja sosiaalisen median välityksellä, lehtiä ja kirjallisuutta lukien, ja tietysti viinejä nauttien!"


VALMENNUKSET

Viinit ovat tarjoilijan näkökulmasta mielenkiintoinen tuote. Usein niitä ajatellaan vain lisätuotteena ravintolaan ruoan tueksi, mutta ne voivat olla myös päätuote ruoan rinnalla. Jos ravintolan henkilökunta osaa sovittaa tuotteet toisiinsa sopiviksi ja opastaa asiakkaita oikeissa viinivalinnoissa, he ansaitsevat asiakkaan luottamuksen ja saavat asiakkaat tulemaan kerta toisensa jälkeen takaisin. Itse koen onnistuneeni työssäni, kun näen, että asiakas on tyytyväinen ja nauttii ravintolakokemuksestaan. Siksi toivon aina saavani asiakkaalta suoraa ja rakentavaa palautetta, niin hyvää kuin huonoa. Näin kehityn työssäni ja opin uutta. Lisäksi positiivinen palaute auttaa jaksamaan ja tuo upeita onnistumisentunteita.

Koutsina minun tehtäväni on jakaa vuosien varrella kertynyttä tietouttani viineistä ja viinin ja ruoan yhdistämisestä sekä opastaa tarjoilijoita ja muita ravintolan työntekijöitä, jotta heillä olisi tarvittavat tiedot ja taidot oikeiden valintojen tekemiseen ja asiakkaiden vierailukokemuksen nostamiseen uudelle tasolle.

 

Takaisin blogiin

Valmennukseni