Valmennukset

Ravintolahenkilökunnan valmennukset paikan päällä ja verkossa

Ravintolatyö on jatkuvaa oppimista

Osaava henkilökunta on tärkein kilpailuetusi

Joko henkilökunnan valmentaminen on järjestelmällistä sinun ravintolassasi? Ravintolatyössä riittää jatkuvasti uutta opittavaa paitsi tulokkaille, myös konkareina itseään pitäville ja urapolulla kiipeämistä suunnitteleville. Kokeneiden ravintola-alan ammattilaisten vetämät valmennukset ovat osallistujia motivoiva ja kustannuksiltaan järkevä tapa ylläpitää ravintolasi henkilökunnan ammattitaitoa.

Uusia tuulia tekemiseen

Talon ulkopuolelta tuleva valmentaja osaa katsoa työpisteitä ja tekemistä tuorein silmin ja tuoda pöytään uusia ideoita. Olemme kokeneita ravintola-alan ammattilaisia, jotka tietävät ravintoladuunin realiteetit ja kipupisteet. Valmennussessiomme ovat välittömiä kollegalta toiselle -tiedonjakohetkiä, ei ylhäältä alaspäin suunnattuja kalvosulkeisia.

Tehokasta ajankäyttöä

Ajanpuute on yksi yleisimmistä syistä, miksi ravintolat laiminlyövät henkilöstön jatkuvan kehittämisen. Tiedämme, että ison tiimin lähettäminen pulpetin ääreen lohkaisee joka kerta ison palan työajasta. Niinpä verkkosisällöt ja livetilanteet kulkevat käsi kädessä Koutsien valmennuksissa. Osallistujat voivat opiskella perustiedot verkosta etukäteen, jolloin paikan päällä voidaan keskittyä syventäviin asioihin ja käytännön harjoituksiin.

Valmennusten edut

Tulokkaille, konkareille ja esimiehille

Työhyvinvointi

Työhyvinvointi

Ravintolatyön ehdoilla rakennettu ohjelma työkunnon kohottamiseen ja henkisestä hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Tiimikansio

Perehdytys

Valmennamme alalle haluavat tulokkaat ravintolatyön arkeen, jotta he ovat heti valmiita asiakkaiden eteen.

Kesä

Kesätyöntekijät

Jätä perustaitojen ja ravintolasi palvelukonseptin valmentaminen meidän huoleksemme.

Tiimi

Esimiestaidot

Vuoro- tai ravintolapäällikön rooli vaatii uusia taitoja, jotka konkareiden tulee ottaa haltuun.

Toimivampi ravintola

Toimivampi ravintola

Hiotaan yhdessä työpisteiden ja palvelumallien mukulakivet matalaksi nopeamman ja paremman asiakaspalvelun tieltä.

Myyntitekniikat

Pienten purojen virta on helppo kerätä talteen, kun lisämyynnin, suosittelun ja kampanjoiden niksit ovat hallussa koko tiimillä.

Tuotetieto

Tuotetuntemus

Punkkua kalan kanssa?! Kyky suositteluun ja tuotteista kertomiseen kasvattaa rafladuunarin itsevarmuutta kummasti.

Konseptiuudistus

Kun on aika muuttaa ravintolan suuntaa, valmennamme henkilökunnan uusiin palvelumalleihin.

Koutsien valmennukset

Valmiit valmennuspaketit ravintoloille

Kati Sirkola

Henkilökunnan ravistus

Ravintolatyö on huippu-urheilua! Baarityön lisäksi personal trainerina työskentelevän Kati Sirkolan opastuksessa ravintolasi tiimi saa työhönsä lisää energiaa. Valmennuksessa huomioidaan myös henkinen hyvinvointi ja jaksaminen. Sopii hyvin esim. tykypäivän yhteyteen!

  • Lähtötilanne ja tavoite
  • Energiatesti: kokonaisvaltainen, ohjattu työkunnon mittaus
  • Ravintolatyö on huippu-urheilua -valmennus
  • Energiavalmennus
  • Energiatestin yksilöraportit ja ryhmäraportti
  • Henkilökunnan käyttöön Koutsien OMA AKATEMIA-verkkoalusta valmennusten materiaalipankiksi

Suunnattu: koko henkilökunnalle
Kesto: 1/2 päivä
Koutsi: Kati Sirkola

1350 € + alv

Markus Apuli

Baarit kuntoon, myynti kaakkoon

Haluatko toimivan baarikonseptin, jossa henkilökunta nauttii työstään ja asiakkaat saavat nopeaa palvelua? Tämä valmennus tuo lean-ajattelua ravintolatyöhön eliminoimalla palvelun pullonkaulat ja turhan juoksentelun. Valmennus sopii sekä kehitystä kaipaaville ravintoloille että kokonaan uusille baarikonsepteille.

  • Lähtötilanne ja tavoite
  • Palvelukonseptin kehittäminen
  • Toimivat työpisteet
  • Tehokas baarityöskentely
  • Juomalistasuunnittelu ja tuotteistus
  • Kehittämissuunnitelma ja raportti
  • Henkilökunnan käyttöön Koutsien OMA AKATEMIA-verkkoalusta valmennusten materiaalipankiksi

Suunnattu: konkareille ja esimiehille
Kesto: 1 päivä

Koutsi: Markus Apuli

1750 € + alv

Markus Apuli

Tulos tai ulos

Yhtään liioittelematta: tämä valmennus voi pelastaa yrityksesi. Avaamme kokemuksen kautta ravintolan talouden tärkeimpiä tunnuslukuja ja puramme ansoja, joiden kautta rahaa vuotaa talosta ulos. Saat tukea myös oman ajankäyttösi suunnitteluun ja jaksamisesta huolehtimiseen.

  • Lähtotilanne ja tavoite
  • Numeroilla johtaminen
  • Ravintolan talouden tunnusluvut: palvelukate, myyntikate, keskiostos, tuntiteho
  • Fiksut sisäänostot
  • Ravintolayrittäjän ajankäyttö
  • Kehittämissuunnitelma ja raportti
  • Henkilökunnan käyttöön Koutsien OMA AKATEMIA-verkkoalusta valmennusten materiaalipankiksi

Suunnattu: esimiehille ja yrittäjille
Kesto: 1/2 päivä
Koutsi: Markus Apuli

1350 € + alv

Lassi Jyrkkänen

Kannattava keittiö

Menestyksekkään ravintolakettiön pito vaatii sujuvia tavaravirtoja ja tarkkaa taloutta. Tässä valmennuksessa etsitään Lassin johdolla kannattavuuden kompastuskivet ja tehdään sievoisia summia säästäviä parannuksia.

  • Lähtötilanne ja tavoite
  • Myyntikate ja annoskortit
  • Ostotoiminta
  • Varastonhallinta ja inventointi
  • Hävikin minimointi
  • Henkilökunnan motivointi
  • Kehittämissuunnitelma ja raportti
  • Henkilökunnan käyttöön Koutsien OMA AKATEMIA-verkkoalusta valmennusten materiaalipankiksi

Suunnattu: esimiehille ja yrittäjille
Kesto: 1/2 päivä
Koutsi:
Lassi Jyrkkänen

1350 € + alv

Erkka Ala-Lahti

Sohvalta serviisiin

Palkkaa asenne, me valmennamme tarvittavat taidot! Ravintola-ala tarvitsee jatkuvasti uutta työvoimaa. Erkan valmennus ajaa tulokkaat nopeasti sisään ravintolatyön arkeen ja antaa itsevarmuutta työntekoon.

  • Lähtötilanne ja tavoite
  • Asiakaspalvelu
  • Ravintolasi toimintamallit ja alan trendit
  • Ravintolasi tärkeimmät juomatuotteet verkossa
  • Tietopohjainen valmennus suoritetaan verkossa
  • Runsaasti käytännön harjoituksia ravintolassa
  • Valmennussuunnitelma ja raportti
  • Henkilökunnan käyttöön Koutsien OMA AKATEMIA-verkkoalusta valmennusten materiaalipankiksi

Suunnattu: tulokkaille
Kesto: 1 päivä
Koutsi
: Erkka Ala-Lahti

1750 € + alv

Markus Apuli

Ravintolan myyntivalmennus

Oikein valitut myyntitaktiikat, joita henkilökunta osaa luontevasti toteuttaa, erottavat nollatuloksella kituuttavat raflat muikeaa tulosta tekevistä menestyjistä. Valmennus sopii myös suurtapahtumiin, joissa lisämyynti ja sujuva palvelu pitää sovittaa yhteen.

  • Lähtötilanne ja tavoite
  • Ravintolan konseptin ja tuotteiden mukainen myyntipolku
  • Myyntitaktiikoiden valinta
  • Henkilökunnan motivointi, ”Tarjoilijasta myyjäksi”
  • Myynnin taloudelliset tunnusluvut
  • Kehittämissuunnitelma ja raportti
  • Henkilökunnan käyttöön Koutsien OMA AKATEMIA-verkkoalusta valmennusten materiaalipankiksi


Suunnattu: koko henkilökunnalle
Kesto: 1 päivä

Koutsi: Markus Apuli

1750 € + alv

Myynti kuntoon roolien kautta

Sakkaako myynti, vaikka tuote ja puitteet ovat kunnossa? Aina ei tule ajatelleeksi, että ongelma saattaa olla työyhteisön dynamiikassa ja roolituksissa. Pitkään yhdessä työtä tehneet voivat kangistua kaavoihinsa, tai organisaatiosta puuttuu joustavuus ja kyky hyödyntää ihmisten tietoja, taitoja ja motivaatioita heidän nimetyistä asemistaan huolimatta. Tehokkaan delegoinnin, tarkoituksenmukaisen roolituksen ja yhteisön sisäisen viestinnän avulla nämäkin haasteet on mahdollista selättää!

  • Lähtötilanne ja tavoite
  • Motivaatio
  • Delegointi
  • Mahdollisuus kehittyä ja kehittää
  • Työntekijän taidot ja tiedot tuottavaan hyötykäyttöön
  • Henkilökunnan käyttöön Koutsien OMA AKATEMIA-verkkoalusta valmennusten materiaalipankiksi

Tässä valmennuksessa työskennellään siis tiivisti yhdessä, yhteisönä! Valmennus sisältää alkukartoituksen ja konsultaation, ja varsinaisena valmennuspäivänä lyödään porukalla hynttyyt yhteen ensin valmennusluennon puitteissa, jonka jälkeen päivä vietetään valmentajan ohjaamana work shopissa. Tavoitteena on luoda puitteet joustaville työtavoille kunkin yhteisön jäsenen valmiuksien, motivaatioiden ja taitojen pohjalta. Työtapa vaatii osallistujilta sekä rohkeutta heittäytyä keskusteluun että rohkeutta raottaa omia haaveitaan ja tavoitteitaan tulevaisuuden työtehtävien ja toiveiden suhteen. Työntekijä, jolla työtehtävien, uusien haasteiden, kehitystavoitteiden ja oppimisen suhde on tasapainossa, on paitsi sitoutuneempi ja tuottavampi myös onnellisempi. Eikä siitäkään haittaa ole, että esihenkilöt voivat mikromanageroinnin sijaan keskittyä heidän olennaisiin tehtäviinsä, ja omalta osaltaan kehittyä niissä!

Tämä valmennus kannattaa, takuuvarmasti!

Suunnattu: koko yhteisölle
Kesto: 1 päivä
Koutsi: Reija Penttinen

1750 € + alv

Viestinnällä työhyvinvointia

Tiedätkö, mikä on useimmin vastaan tullut vastaus, kun työntekijöiltä kysytään, mitä organisaatiossa voitaisiin tehdä paremmin? Lähes poikkeuksetta vastaus on informaationkulku! Varsinkin kiireisessä ravintolaympäristössä tiedonkululla on aivan olennainen merkitys siinä, miten työn haasteista suoriudutaan. Kyse ei useimmiten kuitenkaan lopulta ole pelkästään tiedon siirtämisestä henkilöltä toiselle, vaan yhteisön ja organisaation sisäisen viestinnän ja vuorovaikutuksen tavoista ylipäätään. Mitä, miten ja miksi puhumme asioita toisille työyhteisössä? Viestintä on keskeinen tekijä, kun puhutaan työhyvinvoinnista ja työssä jaksamisesta.

Esihenkilöt ovat avainasemassa siinä, minkälainen kulttuuri työpaikalla on. Viestinnällä taas on keskeinen rooli siinä, miten tätä kulttuuria tuodaan ilmi, kehitetään ja hyödynnetään niin yhteisön sisällä kuin asiakaskokemuksen ja palveluiden muotoilussa kuin brändäämisessäkin. Informoidut, kuulluksi tulleet työntekijät paitsi voivat paremmin, myyvät paremmin!

  • Lähtötilanne ja tavoite
  • Työyhteisön kommunikaation hyvät tavat
  • Esihenkilön tehokas viestintä
  • Työhyvinvointia tukeva viestintä
  • Need to know basis, järkevää vai ei?
  • Henkilökunnan käyttöön Koutsien OMA AKATEMIA-verkkoalusta valmennusten materiaalipankiksi

Tässä valmennuksessa ei puhuta viestintä- ja vuorovaikutusjargonia, vaan pureudutaan nimenomaan ravintoloiden viestinnällisiin haasteisiin! Käymme keskustellen läpi erilaisia viestinnällisesti haasteellisia tilanteita, sekä pohdimme kokemuksien ja tositilanteiden kautta vuorovaikutusta ylipäätään. Kohti iloisempaa ja tehokkaampaa toimintaa viestinnän kautta!

Suunnattu: Esihenkilöille
Kesto: 1/2 päivä
Koutsi: Reija Penttinen

1350 € + alv

Markus Apuli

Yksilökoutsaus

Kaikki Koutsien valmennukset on mahdollista toteuttaa myös yksilövalmennuksena.

Suunnattu: esimiehille ja yrittäjille
Kesto: Sovitun aikataulun mukaisesti
Koutsi: Markus Apuli

100 € + alv /tunti

Hyvä tietää: Matkakulut ja mahdolliset majoituskulut lisätään valmennuksen hintaan. Valmennuksen kuvauksessa mainitut kestot ovat 1/2 päivän valmennuksissa 3 tuntia valmennusta (tilaisuus kokonaisuutena max. 4 tuntia), 1 päivän valmennuksen kesto 6 tuntia (tilaisuus kokonaisuutena max. 8 tuntia), muutoksista voidaan sopia tilauksen yhteydessä. Pienryhmävalmennuksissa ryhmän maksimikoko 15 henkeä.

Tilaa valmennus tai pyydä lisätietoja

Ota yhteyttä Markus Apuliin: markus.apuli@koutsit.fi tai 050 490 7540