Maratoni lasinsiruissa

Tänään on vihdoin se päivä. Tätä varten on treenattu. Teoriaa ja käytäntöä. Harjoiteltu valoisalla ja pimeällä. Kävelty, juostu ja kannettu. Käyty läpi kaikki mahdollinen ja ei mahdollinen. Olen hankkinut jopa uudet kengät. Hyvät kengät on tärkeät, jotta jaksaa painaa. Muut kamppeet saan sitten paikan päältä, luultavasti jonkun t-paidan jossa on tiimin logo. Mitään liian hienoa ei kannata laittaa päälle, siellä tulee kuitenkin kuuma ja vaatteet voi likaantua, jos vaikka väkijoukossa joku tönäisee ja kaadun.

Hiukan mua kyllä jännittää. Tää on mun eka kerta. Onneksi siellä on muutama mun tuttu ja ne kertoi, että paikalla on paljon muitakin ensikertalaisia. Toivottavasti mun selkä kestää ja jaksan loppuun asti. Oon syönyt hyvin koko viikon ja tänäänkin on tankattu. Luultavasti paljon taukoja ei voi pitää, se ei näyttäisi hyvältä, että heti alan lepsuilemaan. Jotain evästä on kyllä pakko ottaa mukaan, jotain minkä voi vaikka juoda samalla kun juoksee. Vettä pitää myös muistaa juoda aina, kun siihen on mahdollisuus.

Aluksi on varmasti enemmän porukkaa ja sitten loppua kohden alkaa jengi harvenemaan. Varmaan monia kavereitakin ilmaantuu paikalle jossain vaiheessa, jos vain ehtivät. Oon kyllä tosi innoissani, koska oon halunnut tätä siitä asti, kun mun sisko teki samaa nuorempana.  Kerkeän vielä nukkua päikkärit ennen kuin lähden. Tänään on tosiaan vihdoin se päivä….mun eka ilta ihan oikeana blokkarina.

Kyllä vaan se on totta. Yhden työvuoron aikana yökerhossa voit kuluttaa saman verran energiaa kuin puolimaratonilla. Seuraavan kerran kun lähdet yöhön töihin, ota siis mukaasi välipala, koska  oikeasti tulet tarvitsemaan sitä. Olet nimittäin menossa maratonille!

Hyviä pieniä ja kevyitä aterioita yö- ja iltavuoroon ovat mm. täysjyväleipä, vähärasvaiset jogurtit ja rahkat (kiinnitä huomiota sokerin määrään) sekä hedelmät, kuten päärynä, nektariini, luumu ja banaani. Kokeilemalla voit löytää itsellesi parhaat vaihtoehdot. Hyvä keino on pitää töissä aina valmiina jotain kuivaruokaa, kuten näkkileipää, puuropusseja, välipalakeksejä, lastenruokasoseita yms. Jos eväät sattuvat unohtumaan, on sinulla aina varalla jotain syötävää.

Tsemppiä suoritukseen!

Kati Sirkola
Ravintola-alan personal trainer

Ratkaisuja ravintola-alan työhyvinvointiin ja bisnekseen

Koutsit on ravintola-alan ammattilaisten uudenlainen valmentajaverkosto. Intohimonamme on kehittää kukoistavia ja kunnianhimoisia ravintoloita palvelumuotoilun, työhyvinvoinnin ja bisnesosaamisen kautta.

Tutustu valmennuksiin