Malina Pursiainen

Malina Pursiainen

"Kahvila-ja ravintola-alan konsultti ja kouluttaja"

Kahvila-ravintolatOMAT SIVUNI

Koutsin tarina

”Kun perustin Koutsit, otin selvää muista alan keskeisistä toimijoista. Niitähän ei hirveästi ole, mutta Malina tuli vastaan ja otinkin häneen aiheen tiimoilta yhteyttä. Mikä tyyppi sieltä tulikaan vastaan! Meillä synkkasi tosi hyvin, ja päätimme aloittaa yhteistyön valmennuksien parissa.  Jaamme Malinan kanssa yhteiset näkemykset nimenomaan henkisestä työhyvinvoinnista ja työssä oppimisesta. Malinalla on todella kattava kokemus alasta yrittäjänä, ja hänen vahvuutensa ovat erityisesti talousosaamisen ja esiintymistaitojen parissa. Malina on erikoistunut kahvilakonsepteihin, ja on kouluttanut ja innovoinut lukemattomia kahvilatoimijoita menestykselliseen liiketoimintaan! Malina on todella energinen valmentaja!”
Markus Apuli, Koutsit Group Oy

Malinan kokemus kentältä:
Malina toimii yrittäjänä ja toimitusjohtajana yrityksessään Malifood Oy. Malina on henkilökohtaisesti konsultoinut toista tuhatta yrittäjäksi aikovaa ja jo toimivaa yrittäjää. Hän työskenteli Business Advisorina Helsingin kaupungilla NewCo YritysHelsingissä kuusi vuotta, ja Malina valittiin vuoden yritysneuvojaksi 2015.

Itsenäisenä kahvila- ja ravintola-alan yrittäjänä Malina toimi lähes kymmenen vuotta harjoittaen liiketoimintaa viidessä eri kahvila-ravintolassa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Hän konsultoi omakohtaisen kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Malina on kokenut kouluttaja, esiintyjä ja business-juontaja. Onnistuneita koulutus- ja juontotilaisuuksia hän on vetänyt satoja mm. juontanut Helsingin Elinkeinopäivän 2016 ja käsikirjoittanut, ohjannut ja esiintynyt Suomen Yrittäjien yrittäjyysopetusvideoilla, joilla on jo toistasataatuhatta katselukertaa YouTubessa.

Koulutukselta Malina on restonomi AMK eli hotelli-, ravintola- ja matkailualan liikkeenjohdollisen koulutusohjelman suorittanut esimies. Hän on valmistunut Suomen parhaasta alan oppilaitoksesta Haaga Instituutin (nyk. Haaga-Helia) ammattikorkeakoulusta vuonna 2002.

Malina on syntynyt ravintola-alan yrittäjäperheeseen ja jo pienestä pitäen osallistunut perheensä kymmenen ravitsemisalan toimipaikan pyörittämiseen. Lisäksi hän on työskennellyt laajasti erilaisissa kahviloissa, pikaruokapaikoissa, ravintoloissa, suurkeittiöissä ja yökerhoissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Työkokemusta löytyy sekä salin että keittiön puolelta. Esimiehenä Malina on toiminut sadoille työntekijöille ja rekrytointiprosessit ovat hänen vahvuutensa.

Malinan osaamista on ollut käytössä monissa yritysten ja yhdistysten johto- ja kehitystyöryhmissä. Hän on osallistunut aktiivisesti mm. Helsingin kaupungin Yrityspalvelut-yksikön kehitystyöhön, ideoinut ja palvelumuotoillut kokonaan uusia palvelukokonaisuuksia. Malina omaa laajat verkostot niin yksityiselle kuin julkiselle puolelle. Hallitusammattilaisena hän vaikuttaa yritysten johtoryhmissä ja hallituksissa.

Valmennukset

Organisaatiolle Malina tarjoaa koulutuksia, luentoja ja workshopeja ravitsemusliikkeen avaamisesta, kasvattamisesta, markkinoinnista, henkilökunnan motivoinnista ja yrityksen perustamisesta. Kouluttajana hänen vahvuutena ovat käytännön omakohtainen kokemus, selkokieli, hyvä ulosanti ja lukuisat esimerkit. Malina juontaa myös ammattitaitoisesti onnistuneen yritystapahtuman.

Malinan tarjoamat palvelut ja tuotteet kahvila-ja ravintola-alan yrittäjille:

 • Henkilökohtainen konsultointi
 • Kevytkonsultointi
 • Tuloslaskelman tunnusluvut tutuiksi
 • Kahvila-ravintolayrittäjän sijaispalvelu
 • ”Kahvila-ravintola kannattavaksi” e-opas
 • ”Kahvila-ravintolan markkinointi” e-opas

Malinan tarjoamat palvelut ja tuotteet kahvila-ja ravintola-alan yrittäjäksi aikovalle:

 • Liiketoimintasuunnitelman sparraus-ja kirjoituspalvelu
 • ”Kahvila-ravintolan perustaminen” e-opas
 • Ravintolan ja kahvilan perustajan verkkokurssi
 • Kahvila-ravintolan perustajan workshop
 • Kahvila-ravintolan perustajan puhelinneuvonta

Malifood Oy:n verkkokauppa: https://holvi.com/shop/MALIDOOD